Karma Hukuk
-
İhtiyati Haciz Nedir?
İhtiyati haciz, para alacaklarına ilişkin mevcut veya açılacak bir takibin sonucunu güvence altına almak amacıyla mahkeme kararıyla borçlunun malvarlığına geçici…
Devamını Oku » -
Rehnin Paraya Çevrilmesi Yoluyla Takip
İcra hukukunda ilamlı takip ve ilamsız takip yöntemlerinden sonra üçüncü takip yolu, rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip olarak adlandırılır. Bu…
Devamını Oku » -
İlamlı İcra
İlamsız icra yalnızca para ve teminat alacakları için kullanılabilir. Eğer bir alacaklı, para veya teminat dışında bir alacağa sahipse, öncelikle…
Devamını Oku » -
İhalenin Feshi
Haczedilen malların satışı için gerçekleştirilen ihalede kanuna veya usule aykırılık olduğunu düşünen bazı ilgililer, yurt içinde bir adres göstermek şartıyla,…
Devamını Oku » -
İcra Takibinin İptali ve Ertelenmesi
İcra takibi sırasında gerçekten borçlu olan kişi, başvurabileceği hukuki yollar tükendiğinde ve takip kesinleştiğinde, borcunu ödemesi için kendisine kolaylık sağlayan…
Devamını Oku » -
İlamsız İcra
İlamsız icra yalnızca para veya teminat alacakları için başvurulabilen bir takip yoludur (İİK m. 42). Para veya teminat alacakları dışındaki…
Devamını Oku » -
Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma Suçu (TCK m.179)
Trafik güvenliğini tehlikeye sokma suçu, Türk Ceza Kanunu’nun 179. maddesinde düzenlenmiş olup, karayollarında seyir güvenliğini kasıtlı veya taksirli eylemlerle tehlikeye…
Devamını Oku » -
İflasta Yetki, Harç ve Giderler
İcra ve İflas Hukuku aynı kanun içerisinde düzenlensene de yetki ve harçlar bakımından farklılıklar gösterir. Bu yazıda İflas Hukukunda yetki,…
Devamını Oku » -
Tarhiyat Sonrası Uzlaşma Nedir?
Tarhiyat sonrası uzlaşmanın kapsamına; vergi daireleri tarafından mükellef adına ikmalen, re’sen veya idarece tarh edilen ve vergi dairelerinin tarha yetkili…
Devamını Oku » -
Vergi Uzlaşması
Vergi mükellefleri, vergi tarhiyatı ve cezalarla karşılaştıklarında, her zaman yargı yoluna başvurma hakkına sahip olsalar da, bu süreç zaman alıcı…
Devamını Oku »